Insuffıcıent Educatıon Standards of Turkey

The Top 100 Universities List were published on the last June. Although we usually consider that we have got high qualified universities, why there is no any university from Turkey in the list ?

I would like to suggest several views about that. Firstly; we have focused on only university educatıon; however, first education of child starts at home. Then, it is maintained with elementary education. I mean that we don't educate our children in their early age, and result of that we expect that they can be success. Briefly, If we expect educational success, we have to expertisely train our childs from their early ages to their university ages. For this purpose, we need well-educated teachers and parents.


Secondly; we have got numerous of university in our country, and this is a significant problem for our teenagers. Our education standards cannot sufficiently educate our students for international levels. Therefore, sad but true, the government should close some universities giving low education, or should immediately improve their education as same level as high world standards.


And the last suggest, it is for my peers. We have to work more. Also, we have to follow global developments and try to adapt all changes. We not only should improve ourself as academically but also as a good person and conscious citizen because we are the parents of the future. Our generations will manage the country. Moreover, our generations and childs going to live there. We have to work for reach advanced society levels.

Change starts from the inside...





[TR]:


Dünyanın En İyi 100 Üniversite Listesi'nde Türkiye'den neden bir üniversite yok? Geçtiğimiz Haziran ayında yayınlanan dünyanın en iyi 100 üniversitesinin listesinde, Ne yazık ki ülkemizden hiçbir üniversite yok. Genelde yüksek nitelikli üniversitelere sahip olduğumuzu düşünüyoruz. Ancak, en iyi 100 listesine giremedik. Peki neden?

Bu konuda bazı düşüncelerim var. Birincisi; sadece üniversite eğitimine odaklandık ama temel eğitim evde başlıyor. Daha sonra ilköğretim ile devam ediyor. Ne demeye mi çalışıyorum? Yani, çocukları ilk yaşlarında eğitmiyoruz ve sonra bu çocuklardan dünya çapında başarılı olmalarını bekliyoruz. Onlara temel becerileri kazandırmıyoruz. Kısacası, üniversitelerimiz için dünya çapında derecelendirme bekliyorsak, çocuklarımızı erken yaşlarından üniversiteye kadar uzman bir şekilde eğitmek zorundayız. Bunun için öğretmenler ve velilerimizi de  geliştirmemiz gerekiyor.

İkinci düşüncem; Ülkemizde çok fazla üniversite var ve bu, gençler için çok büyük bir problem. Çünkü yetersiz eğitim seviyesi olan üniversiteler uluslararası seviyeler için yetersiz gençler mezun ediyor. Üzücü ama gerçek, hükümetimiz, eğitim seviyelerinin yetersiz olduğu birçok üniversiteyi kapatmalı veya derhal yüksek eğitim seviyelerine yükseltmeli.

Ve sonuncusu, akranlarım için. Daha fazla çalışmalıyız. Küresel gelişmeleri takip etmeli ve bu değişimlere adapte olmaya çalışmalıyız. Sadece akademik kariyer olarak kendimizi geliştirmemeli, aynı zamanda kendimizi iyi bir insan ve bilinçli bir vatandaş olarak da geliştirmeliyiz. Biz geleceğin ebeveynleriyiz. Kuşaklarımız ülkeyi yönetecek. Ayrıca, kuşaklarımız ve çocuklarımız yine bu ülkeyi yaşayacak. Gelişmiş toplum seviyelerine ulaşmayı denemek zorundayız.

Unutmayalım ki, Değişiklikler içeriden başlar ...

Yorumlar

Popüler Yayınlar